Närspelsmästerskapen 2018 – en succé

Anders Schelin om Närspelsmästerskapen som spelades i lördags:

Jag är överväldigad av alla lovord som jag fick under dagen samt efteråt. Inte ens i min vildaste fantasi trodde jag att det skulle bli så roligt. Personligen tycker jag mycket om denna tävlingsform men att alla som deltog tyckte detsamma gjorde mig ännu gladare och mer entusiastisk för att göra om det nästa år.

Och hur ska jag kunna finna ord för att tacka alla sponsorer som ställde upp. Jag är er evigt tacksam för det.

Insamlingen i år går till Barncancerfonden och vi har passerat 5 000 kronor tillsammans med lotteriet. Dessutom har många skänkt pengar även om de inte var med i tävlingen.

Vädret var inte det bästa men alla var lika glada för det och det är vad denna tävling går ut på, att må bra, göra sitt bästa och ha roligt.

Vinnare i herrklassen och den som hade dagens bästa resultat och därmed får en inteckning i AME-Trophy, blev Thomas Ericsson på fina 49 slag. Thomas som är en ny bekantskap på vår klubb, tidigare Ängsö GK, gjorde hole in one på hål 10. Ett av de kortaste hålen, 20 meter, men som ändå var svårt.

Vinnaren i damklassen, Ylva Hamberg, 56 slag

Vinnaren i damklassen, Ylva Hamberg, 56 slag

En liten anekdot som jag kommer att minnas länge
Jag var ute och åkte på banan för att se hur det gick och ta några foton. När jag kom till det 12:e utslaget ska Sara Johansson (hcp 41), Hugo Rönnberg och Tintin Wallin slå ut. Det är Saras första tävling och hennes pappa Jan-Ivar är där och hejar på. Hugo och Tintin träffar green. Sara slår lite för långt men ligger alldeles utanför green cirka fem meter från flaggan.

Sara går fram till bollen och puttar den i hål för en birdie. Vi blir jätteglada, applåderar och gratulerar Sara. Hon går lugnt fram till hålet, plockar upp bollen och säger: ”Jag brukar göra birdie på det här hålet.”

Vinnaren i juniorklassen, Hugo Rönnberg, 50 slag

Vinnaren i juniorklassen, Hugo Rönnberg, 50 slag

Stort tack Oliver May som trodde på min idé och för att jag fick boka upp 9-hålsbanan för denna tävling.

Tack Inger Kjerrman som hjälpte mig med information om tävlingen i nyhetsbrev och på hemsidan.

Tack Anton Österberg, du är en klippa!

Därmed avslutar vi Närspelsmästerskapen 2018 och jag vill tacka alla som deltog eller var involverade i tävlingen.

Om jag har glömt att tacka någon så ber jag om ursäkt.

Till er alla - ett stort tack! Och välkomna tillbaka nästa år.

Anders Schelin