Vem blir klubbens närspelsmästare 22 september?

Nu är det klart vilka som kommer att sponsra vårt första närspelsmästerskap och listan toppas av Team Henrik Stenson.

Anders Schelin, som tagit initiativet till Närspelsmästerskapet, det är en gedigen lista med sponsorer till tävlingen. Hur kommer det sig att Henrik Stenson finns med på listan?

- När Nordea Masters spelades på Bro Hof 2016 jobbade jag som chaufför till spelarna. Ett av uppdragen var att hämta Henriks fru Emma och barnen på Arlanda. Hon tyckte det vore bra att kunna ha samma chaufför under hela vistelsen här och det uppdraget fick jag och på så sätt kom jag i kontakt med Henrik och hans stab. Under våra resor hann vi prata om mycket och om att stödja och hjälpa till där det behövs. Jag mejlade Henrik och Emma inför närspelsmästerskapet och frågade om de ville ställa upp och på den vägen är det.

Här är den kompletta listan över sponsorer till Närspelsmästerskapet:
Team Henrik Stenson
Jiva Golf
Wurth
Europeiska Motor
KW Byggtjänst
Åmans Kök & Bar
Allt i Sten
Bålsta Plattsättning
Tryck & Skyltforum
KC Kontorscompaniet
Bilpoolen.nu
Stig Machine
VVS Montage
Anders & Fredrik Schelin

Anmäl dig till Närspelsmästerskapet via Min Golf senast den 18 september. Anmälningsavgift 50 kronor som du betalar i receptionen eller via swish till klubben.

Allt överskott går till välgörande ändamål. Och har du inte möjlighet att delta i måsterskapet är du ändå välkommen att lämna ett bidrag. Vi kommer också att ha ett lotteri med 100 lotter á 20 kronor som betalas i receptionen eller via swish.

Vem i klubben är bäst på närspel?

Publicerat 10 augusti 2018

Närspelsmästerskapet har initierats av vår klubbkamrat Anders Schelin. Hur kom du på den här idén, Anders?

- Idén kommer från Rotebros Pay and Playbana där jag var medlem när jag återupptog golfen 2011 efter en längre paus. I slutet av säsongen hade de denna roliga närspelstävling med annorlunda utslagsplatser. Jag tror att många spelare är bättre på att chippa och putta än vad deras handicap skvallrar om. De bra spelarna med lågt handicap slår längre än de flesta och den favören försvinner nu eftersom hålen bara kommer att vara 25-100 meter.

Tävlingen är döpt till ”Närspelsmästerskapet” och det är ju precis vad det handlar om. Tävlingen spelas i tre klasser: Damer, Herrar och Juniorer och den av de tre vinnarna i varje klass som har lägst antal slag efter 18 hål blir närspelsmästare och får en inteckning i AME Trophy.

Vandringspriset har du döpt till AME Trophy, vad står AME för?

- Det står för Ann-Marie Eriksson. När Ann-Marie gick bort i januari 2017 kände jag att jag ville göra något så att hennes namn lever vidare i klubben. Varför inte göra en tävling där alla kan vara med, oberoende hur man spelar och vilket handicap man har.

När Anders blev medlem här kom han och sonen i kontakt med Ann-Marie och Ove Eriksson. Det var på vintertouren och redan från början kände de sig välkomna och känslan av att Bro-Bålsta GK var en enda stor familj. Den känslan betydde mycket och påminde om den tidigare hemmaklubben Söderhamns GK där alla hjälper alla så gott de kan, de flesta siktar åt samma håll med tanken att allting kan göras lite bättre.

En tävling som spelas med känsla utan avståndsmätare
Tävlingen spelas utan handicap, alltså scratch, på 9-hålsbanan med 18 utslagsplatser där längden på hålen varierar mellan 25 och 100 meter. Avståndsmätare är inte tillåtet utan det handlar om att spela med känsla och målet är att de 18 hålen ska spelas på max två timmar. Tävlingsavgift: 50 kronor.

- Jag lovar att det kommer bli roligt. Det har jag haft varje gång jag spelat den här tävlingen vare sig det gått bra eller dåligt, säger Anders.

Överskottet går oavkortat till välgörande ändamål
- Jag hoppas att så många som möjligt vill vara med. Ove Eriksson kommer att få bestämma till vilken organisation pengarna ska gå från den första tävlingen. Från och med 2019 är min avsikt att vi som är med och tävlar röstar om vart pengarna ska skänkas i Bro-Bålsta GK:s namn. Så ju fler som är med desto mer pengar kan vi skänka, avslutar Anders.

Förutom AME Trophy kommer det att vara ett fint prisbord för de tre klasserna. 

Fler artiklar

Namn Datum
Nu har vi öppnat. 2019-04-17
Avtal 24 utökas med Wäsby GK 2019-04-10
Tjejdag 19 maj 2019-04-08
Städdag lördag 13 april 2019-04-05
Välkommen till Golfens dag 2019-04-03