2016

McLeod Memorial 28 augusti

Vinnarlaget Joakim Westin och Pär Söderblom

Vinnarlaget Joakim Westin och Pär Söderblom

McLeod Memorial blev en rafflande tävling. Det lyckliga hemmalaget Joakim Westin och Pär Söderblom, 66 slag, vann med bara ett slags marginal före Göran Gardell och Daniel Sechiari, 67 slag.

Tävlingen sponsrades av golfeen, Norden Travel Services AB. Förstapriset var en resa för två personer till finalspelet på Kaya Palazzo Hotel i Belek med sju nätter inklusive allt, tre greenfee och transferkostnader. Dessutom deltagarbevis till de som så önskade.

Spelformen var irish greensome och 26 lag kom till start. Tävlingen kryddades även med närmast-hål-tävling på hål 3. Lag Jan-Olov Larsson och Stefan Hillborg lyckades bäst med 1,32 meter från hål.

Text: Gunnar Gradin
Foto: Fredrik Schelin

Golfresan on Tour 16 juli

Vinnarlaget Widman/Jansson

Vinnarlaget Widman/Jansson

Dagen bjöd på perfekt golfväder, inget regn, lagom med sol och en lätt vind. Förvisso tog vinden i lite extra ibland men inte så att det inverkade på tävlingens genomförande.

I tävlingen ingick även Golfresan hole-in-one Challange på hål 13 med fyra utmaningar. Bland annat närmast hål och länge stod sig 59 cm från flagg men inget är klart förrän alla spelare är rapporterade. Vinnaren kom 50 cm från flagg och kammade hem hotellövernattning för två personer och en flaska champagne.

Hur gick det då i stora tävlingen? Jodå, här var det kamp om första platsen och vinnare på 61 slag netto var det gästande laget Widman/Jansson från Bro Hof Slott GC. På andra plats lag Westin/Arkhede, hemmaspelare med gäst från Öijared GK på 63 slag.

Laget på andra plats Westin/Arkhede

Laget på andra plats Westin/Arkhede

För vinnarlaget blir det att resa till Barcelona och fantastiska 4-stjärniga Lumine Golf & Beach Resort och för laget på andra plats att besöka 5-stjärniga Chateau des Vigiers i Frankrike, ett vinslott som serverar mat i toppklass.

Till Golfresan on Tour 2016 hade 58 anmält sig och samtliga lag kom till start något som imponerade på arrangören Golfresan on Tour. Det brukar alltid vara något eller några lag som uteblir. En eloge till alla lag att ni slöt upp. 

Tävlingsledningen med Patric Andersson och Robert Leonardi genomförde tävlingen på ett förtjänstfullt sätt.

Text och bild: Gunnar Gradin

Golfresan hole-in-one Challange

Golfresan hole-in-one Challange

Dags för hole-in-one-lott eller....?

Dags för hole-in-one-lott eller....?

Spänd förväntan på prisutdelning

Spänd förväntan på prisutdelning

Vårscramble 9 april

Nu är golfsäsongen igång. I strålande vårsol spelades årets första klubbtävling i lördags. Efter förmiddagens städande och tävlingsledarutbildningen för årets tävlingsledare var det äntligen dags för den traditionella Vårscramblen med kanonstart kl 13 på 18-hålsbanan för de 71 startande uppdelade på 18 lag.

Det blev ett kämpande till dess sista bollen var i hål och segrande ur striden gick lag Michael Edin med knappast möjliga marginal med 67 mot 68 för tvåan. I vinnande laget ingick förutom Michael Edin också Nils-Göran Johansson, Anders Haglund och Waldemar Sandberg.

Det var verkligen en jämn tävling där skillnaden mellan de tio bästa lagen endast var tre slag. Tävlingsledningen med Fredrik och Katarina Hellqvist lyckades mycket bra med att få till en jämn fördelning av spelare i lagen som bäddade för att det blev ett spännande resultat.

Text: Gunnar Gradin