Årets klubbmästare i hickorygolf är korade

Årets klubbmästerskap (KM) i hickorygolf avgjordes i strålande sommarväder under lördagen den 18 juli. Det är fjortonde året som ett sådant KM anordnas på Bro-Bålsta GK, något som är unikt för svenska golfklubbar. Flera år innan intresset för hickorygolf på allvar hade slagit igenom i Sverige och i Europa, organiserade klubbens hickorykommitté ett särskilt KM i hickorygolf 2007. Förutom medalj erhåller KM-vinnare inteckning i vandringspriset Purdis Niblick.

I damklassen av årets KM i hickorygolf deltog fyra damer. En nyhet för året var att damerna spelade från orange tee. Med en bruttoscore på 83 slag vann Britta Nord damklassen och tog därmed sin tredje raka titel. På andraplats hamnade Frida McConihay, medan Ylva Hamberg och Vivianne Lundman Thors kom trea respektive fyra.

Herrklassen omfattade tio spelare och spelades från blå tee. Inte oväntat blev det en rafflande duell mellan de två stilenligt svingande deltagarna med lägsta handicap. Efter tolv spelade hål ledde debutanten Thomas Ericsson med fem slag före den närmaste utmanaren Rasmus Rönnberg. Efter femton hål hade försprånget krympt till två slag och efter sexton hål var spelarna lika. Med en birdie på 17e hålet och en par på 18e hålet spurtade Rasmus förbi Thomas, som med ryggsmärtor fick ge sig. Med en bruttoscore på 81 slag vann Rasmus och tog därmed hem sin första KM-titel. Tvåa och trea blev Michael Edin respektive Richard Lindberg.

För fler resultat, klicka här

Tävlingsledarna och initiativtagarna Gunnar Gradin och Patric Andersson tackar alla deltagare för gott spel i värmen och banchefen Micke med personal för en bana i toppkondition.