Grattis killar till bra spel

Efter att ha samlat tankarna efter SM -klubblag på Upsala GK så kan man luta sig tillbaka och vara ganska nöjd. 

Inför säsongen förlorade vi spelare som gjorde jobbet som kapten lite klurigare. Kanske inte vilka som skulle spela men från att ha ett lag som var rankade topp 3 till att ha målsättningen att försöka hålla oss kvar i Elit. Och vilken vecka vi haft. Snitt temperaturen har varit 32 grader i skuggan (vilket vi aldrig varit i närheten av kändes det som) Banan är i kanonskick. Underbar personal på plats. Allt från restaurangen till forecaddies till Martina i shopen. Ja vi blev omhändertagna ordentligt. 

Nu till spelet. Vi inledde veckan på onsdagen med två foursome, Valter och Hugo i första och Isac och Rasmus i andra. Första rundan slutar med en okej score (+9 ). 

Lite mat och sedan ut för dagens andra rond, fyrboll. Paren blir samma uppställning som första rundan. När vi väl kom ut så gasar killarna. Hugo gör en eagle på hål 4 (par4), paren spelar stabilt och kommer in med en score på -12. Nu känner sig kapten Wisell och  ledarstaben (Jörgen Rönnberg och Roger Modig) lite lugnare inför morgondagens singlar. 

På torsdagen (dag 2) får laget 1 timmes sovmorgon då vi slår ut vid 9-tiden. 4 singlar ska spelas och laget kämpar på och kommer in med en bra score, +8 och vi känner att vi är med i matchen. Målet är ju att hålla oss kvar. 

Fredag (dag 3). Killarna är slitna med taggade. Vi gör en grym foursome och kommer in på +1 mot första dagens +9 och känslan inför fyrbollen var riktigt bra. Dock tror jag att lite ork försvann efter den enorma hettan. -7 totalt 

Lördag (dag 4) sista dagen. Nu handlar det om att spela om att undvika nedflyttning. Målet var att hålla Lidingö bakom sig och jaga ikapp Halmstad. Men efter några hål ser vi att en ordentlig genomklappning av Hagge GK sker och helt plötsligt var det Lidingö som var hotet då Halmstad spelade stabilt och höll avståndet. 

Killarna fick information och inför sista hålet med Hugo som sista spelare så krävdes det birdie för att vara kvar eller par för särspel. Lidingö var borta och Hagge satt helt plötsligt på helspänn. Hugo tappar ut wedgen höger och har en 6-7 meter för birdie som går förbi hål men sätter parputten för att ta oss till särspel mot Hagge GK. 

Särspelet spelas med 2 st foursome bollar och den totala scoren för båda bollarna ska avgöra. 

Första särspelshålet delas och vi går in på särspelshål nr 2, denna gång på samma hål men omvänd slagordning. Nu var Kapten Wisell nervös på riktigt. Våra killar slår ut sina utslag på fairway och sätter upp bollarna 4 respektive 3 meter ifrån flaggan medan Hagges killar går lite långt. Hagges första puttar blir långa båda två och nu är det Valters tur att slå sin birdie putt. Rätt längd men lite till vänster om koppen. Dags för Isac att slå sin putt. Isac puttar och sätter birdien. Nu väldigt nära vinst. Hugo går fram och hålar i sin putt för par och Bro-Bålsta GK är kvar i elitserien ett år till. 

Jag ska inte bli mer långrandig men vill tacka alla som hjälpt oss. 

Anders Schelin (för lån av buss.) 
Roger Modig (ledarstab)
Jörgen Rönnberg (ledarstab & caddie) 
Wato som hjälper oss med dryck 
Jakob Modig (caddie)

Alla ni som såg livesändningen från sista hålet. 
Alla som hejar och gratulerar oss. Vi är så tacksamma. 

Spelare
Hugo Rönnberg
Isac Wallin 
Walter andersson
Patrik Wärmé
Rasmus Rönnberg
Totte Uhlán 

Alexander Wisell(lagapten)