Hänsyn och omtanke för en trygg miljö i restaurangen

Den 24 mars gick Folkhälsomyndigheten (FHM) ut med regler för att förhindra smittspridning av Covid-19. Reglerna gäller för restauranger, barer, caféer m fl. Det viktigaste budskapet är att alla håller avstånd i alla lägen och inte orsakar trängsel. Riktlinjen är att gästerna ska kunna hålla mer än en armlängds avstånd mellan varandra.

Martin Lexén, vår krögare, vad innebär det för oss som gäster i klubbrestaurangen?

- Som gäst ska du känna dig trygg när du vistas hos oss. Vi följer Folkhälsomyndighetens regler och riktlinjer och det gäller hela anläggningen, såväl inne i restaurangen som i uterummet och på terrassen.

En åtgärd som tydligt framgår för oss gäster nu är att antalet sittplatser har reducerats för att skapa större avstånd. Till exempel finns det bara två stolar där det tidigare fanns fyra stolar.

- Vi uppmanar alla att respektera den ändrade möbleringen och inte flytta ihop bord och stolar, fortsätter Martin, men det finns också några fler regler för våra gäster. 

  • Tvätta händerna innan du går till restaurangen och använd gärna den handsprit som finns vid ingången till restaurangen.
  • Håll avstånd genom att respektera avståndsmarkeringarna på golvet.
  • Använd handsprit innan du tar kaffe/te.

Alla bestick är individuellt rullade i servetter och sallad och bröd läggs på separat tallrik vid matserveringen. För att ytterligare höja säkerheten har plexiglas monterats vid matserveringen och i baren. Tänk också på att det finns tre andra ingångar till restaurangen förutom via huvudentrén.

Personalen desinficerar regelbundet bordsytorna. Önskar du som gäst göra en extra desinfektion finns det stationer med ytdesinfektion, torkpapper och papperskorg.

De lokala miljöförvaltningarna i landet har påbörjat inspektioner för att se hur Folkhälsomyndighetens regler och riktlinjer efterlevs hos restauranger, barer, caféer m fl. För oss som medlemmar, gäster och medarbetare på Bro-Bålsta är det nu viktigt att vi alla hjälps åt för att förhindra smittspridning.

Känner du av symptom som tyder på smitta? Stanna hemma!

Fler artiklar