Mashiecupen 2020 avgjord med fullt deltagande

Årets upplaga av denna klassiska matchtävling i hickorygolf på niohålsbanan samlade ett fullt startfält av genuina hickorygolfare varav hälften var från andra golfklubbar än Bro-Bålsta GK. Tävlingsformen är matchspel enligt Sunningdale Rules som innebär att inga handicapslag ges annat än i det fall då en spelare ligger under med minst två hål.

Vinnaren av årets upplaga av Mashiecupen blev debutanten Mattias Tjernström (Sigtuna GK och Lunds Akademiska GK). Genom att avsluta birdie, birdie och par besegrade han de övriga finalisterna och vann därmed en inteckning i vandringspriset. ”Snöret” som Mattias kallas efter sin förmåga att slå rakt, var glad att vinna på Bro-Bålstas vackra golfbana. Som junior spelade han ofta här under 1980-talet. På andraplats kom hemmaspelaren Rasmus Rönnberg, som i somras blev klubbmästare i hickorygolf. Tredjeplatsen delades av fjolårets vinnare, Owe Werner (Stockholms GK) och hemmaspelaren Peter Lindskog. 

Deltagarna, som slogs ut i Mashiecupens första omgång, spelade slagtävlingen John Panton Trophy på populära niohålaren eller som den i hickorysammanhang även benämns hickorybanan. Denna vanns också av en debutant, Per Bruun (Vidbynäs GK), som noterbart tävlade för första gången i hickorygolf. Bäste hemmaspelare blev den stilenligt svingande Richard Lindberg.

I anslutning till tävlingen hölls en tyst minut för framlidna Beth och Lionel Freedman och Graham Wilson som var initiativtagare till och drivande bakom World Hickory Open Championship samt för andra avlidna pionjärer inom den nutida hickorygolfen. Utan deras insatser hade hickorygolfen inte utvecklats såsom den har gjort.

Tävlingsledarna Patric Andersson och Gunnar Gradin tackar alla deltagare för gott spel i regnet. Ett särskilt tack vill vi rikta till klubbens uppskattade krögare Martin och hans personal som efter vårt önskemål serverade lunchrätter med brittiskt ursprung (d v s fish-and-chips respektive biff Wellington), något som inte minst förgyllde tävlingsdagen och uppskattades av alla deltagare.