Scandinavian Classic Golf Open Championship 13 augusti

Generellt kan sägas att klubbens grundare och banarkitekt Peter Nordwall ritade vår 18-hålsbana utifrån de slaglängder som var möjliga med 1970-talets golfutrustning. Golfset bestod då av stålskaftade järnklubbor med nästan rakbladsliknande huvuden och träklubbor med huvuden av persimmonträ eller laminat. Golfbollar var också konstruerade på annat sätt än idag och flög betydligt kortare. Officiell statistik visar att materialutvecklingen ökat slaglängden med närmare 1 meter per år sedan vår bana öppnades för spel 1982. Med andra ord, varje hål kan sägas ha blivit 30 - 40 meter kortare.

Idag finns det ett växande intresse för retrogolf, det vill säga spel med stålskaftade bladklubbor och träklubbor med persimmon- eller laminatklubbhuvuden från perioden 1950-tal till början av 1990-tal. För att uppmuntra detta intresse och samtidigt värna golfens historia och traditioner, anordnar Hickorykommittén lördagen den 13 augusti den tredje årgången av poängbogeytävlingen Scandinavian Classic Golf Open Championship. Tävlingen ger en ytterligare dimension i golfupplevelse.

Vinnaren liksom spelaren med lägst bruttoscore erhåller inskriptioner i vackert vandringspris formgivet och skänkt av Glasbolaget i Bro. Det är möjligt att låna högerskaftade klubbor genom att i förväg mejla hickory.bbgk@telia.com.

Anmälan görs via följande länk där även mer information finns: https://mingolf.golf.se/Competition/3256954

OBS: Spelare med hickoryklubbor är också välkomna att delta och spelar i egen klass, givet att deltagarantalet är minst tre.

Väl mött den 13 augusti.
Hickorykommittén