Succé för greenkeepers hämnd

Vädergudarna stod verkligen på greenkeeperns sida när söndagens batalj mot en för dagen extra svår och rolig bana mötte spelarna.

Anmälan var överfull och trots regnet kom alla 45 lagen till start.

Redan på 1:ans tee hade greenkeepern glömt en gammal lastpall som spelarna var tvungna att stå på när de slog iväg sina första drivar.

Det fanns många extra poäng att hämta hem till laget om man klarade av svåra utmaningar med bl a flaggor i de värsta lutningarna på vissa greener samt olika zoner man skulle försöka landa bollen i. Att spela utslagen i en brant lutning framför 5:ans tee var extra pressande.

Det förekom hinder på greener såsom rockringar och vattenslangar och på hål 16 stack hålkoppen upp ur marken och var utskuren så att man endast kunde putta i bollen från två håll.

Andra halvan av banan hade fått en ny bansträckning för dagen. Tänk er att slå från 12:ans tee och spela in på green på hål 13, ett fantastiskt fint hål med en mycket utmanande flaggplacering. Att sedan slå från tee på hål 13 till 12:ans green, en häftig par trea. Sedan spela vidare från vit tee på hål 13 till 14:s fairway, en sådan vacker utsikt.

När spelarna kom till hål 17 trodde de knappt sina ögon, där hade greenkeepern lämnat två höga skydd framför green. Det var bara att välja att försöka droppa bollen över dessa höga nät eller går runt.

De flesta var överens om att detta är en tävling som ska återkomma nästa år och då i form av en eller två kanonstarter.

Ett stort tack till vår krögare Martin Lexén som återigen överraskade med ett fantastiskt pris. Vinnarna kommer att få besök av Martin ”Halv åtta hos dig” kallar han det och då lagar han en trerättersmiddag för fyra. Grattis Frida McConihay och Michael Edin som med hela 53 poäng vann tävlingen.

Fullständig resultatlistai bifogad PDF