Välkommen Patrik Skoog

Jag heter Patrik Skoog och ser verkligen fram emot att ta mig an uppdraget som headpro på Bro-Bålsta GK. Jag är mycket ödmjuk inför uppgiften, klubben har en stolt historia av att fostra junior- och elitspelare och jag vill verkligen bidra till att den traditionen hålls vid liv.

Jag började spela golf på Emmaboda GK i början av åttiotalet och fick hjälpa till med juniorträningar och nybörjarkurser knappt tio år senare. 1992 blev jag tränare på heltid som assistent på Carlskrona Golfklubb och gick då tränarutbildningen. Ett par år senare fick jag mitt första jobb som headpro på Tomelilla GK där jag och min fru också drev shopen.

Vi stannade i Skåne i tre år innan vi flyttade till Göteborg och Partille GK där jag blev kvar i 22 säsonger. De första tolv som tränare med shop och de sista tio som klubbchef. 2019 flyttade vi till Stockholm där jag nu jobbat som klubbchef på Sollentuna i nästan fyra säsonger.

Med dryga 30 år i golfbranschen, totalt 18 säsonger som tränare på 4 olika klubbar, och nu ytterligare 14 säsonger som klubbchef så har jag en viss erfarenhet av vad som fungerar på en framgångsrik golfklubb. Efter många år som klubbchef känner jag att jag har kommit längre och längre ifrån spelet, utvecklingen och undervisningen. Jag ser fram emot att återigen få vara en del av många spelares ambitioner att på olika sätt utveckla sin golf

Som headpro vill jag vara en naturlig del av klubbens verksamhet och vi tränare skall vara förebilder för barn, unga och elitspelare samt naturligtvis vara en trygghet för alla klubbens medlemmar som vill utveckla sin golf oavsett ambitionsnivåer. Vi vill också att shopen skall vara en naturlig samlingspunkt där man träffas, diskuterar träning, utrustning och spelet eller bara umgås.

Som tränare engagerar jag mig fullt ut i mina elevers utveckling och jag försöker hela tiden anpassa min undervisning till elevernas förutsättningar.

Jag var under nästan tio år engagerad som tränare i Göteborgs Golfdistriktsförbund där vi hjälpte klubbarna att utveckla verksamheten året runt. Jag har också under många år varit engagerad i utbildningsverksamheten för Svenska golfförbundet och PGA. Det största uppdraget var som biträdande kurschef på tränarutbildningen 2006-2009 men jag har jobbat som lärare på tränarutbildningen sedan 1996 i framför allt golfteknik men även kring organisation och verksamhetsutveckling.

Jag bor i Bromma tillsammans med min fru Anneli som säljer golfkläder på Abacus Sportswear. Vi har två utflyttade döttrar, Eleonor och Rebecka.

Golfen tar större delen av fritiden, jag gillar att träna själv och spelar så fort jag har tid så ses vi inte på rangen eller i shopen så ses vi kanske på banan.

Jag kommer att kontinuerligt informera om vår kommande verksamhet och ser fram emot att träffa er alla på klubben under nästa säsong.

Vänligen

Patrik