Tematräning puttning

Puttningen står för ca. 40% av slagen på banan så kanske borde vi träna lite mer puttning. Många upplever att det är svårt att veta vad man skall träna på.

I den här speciella puttningskursen går vi igenom puttningens olika delar:

  • Greenläsning, om du inte vet hur det lutar, vart ska du sikta då?
  • Sikte, om du vet hur det lutar så måste vi säkerställa att du siktar rätt.
  • Teknik, om du har lärt dig att sikta bra så är det en förutsättning att bollen startar i den riktningen.
  • Längdkontroll, din greenläsning bygger på att du har koll på längd. De flesta treputtar kommer av en dålig förstaputt och slår du hårdare än du tänkt så faller den mindre och tvärtom när du slår putten lösare än du tänkt.
  • Övningar, de flesta knuffar tre bollar fram och tillbaka på puttinggreen innan de skall spela. I bästa fall kan det kallas uppvärmning. Vi ger dig övningar så du kan utveckla din puttning.
  • Utrustning, vi tittar på utrustningen och säkerställer att du ger dig själv de bästa möjligheterna. Kanske behöver du bara ett nytt grepp, ett kortare skaft eller så behöver vi finna en helt ny putter. Vi ger dig alternativen.

Kursdagar:
Torsdag 11/5 kl. 10.00-12.00 (Patrik)
Måndag 15/5 kl. 18.00-20.00 (Markus)
Onsdag 24/5 kl. 13.00-15.00 (Markus)
Måndag 29/5 kl. 18.00-20.00 (Patrik)
Fler kursdatum presenteras allt eftersom.

Tid: 2 timmar

Pris: 495kr. kursavgiften betalas i shopen innan kursstart.

Max. 6 deltagare per grupp

Anmälan sker i Proplanner nedan. Välj kurs, datum och klicka på anmälan. Du loggar in i Proplanner med ditt golf-id och lösenord. Behöver du hjälp så kontaktar du oss i shopen eller direkt till Patrik Skoog på patrik@skooggolf.se 0708-584254.

Vid avanmälan mer än 14 dagar sker ingen debitering, därefter debiteras halva avgiften. Vid avanmälan samma dag eller att deltagaren inte dyker upp debiteras hela avgiften.