Bridgesektionen

 

Spela Bridge på Bro-Bålsta golfklubb

Prova-på Bridge 4 september.

Är du sugen på att hitta en ny hobby i höst- och vintermörkret? Vi erbjuder dig möjlighet att testa Bridge för en kväll under lättsamma former. Under kvällen berättar vi om bridge, som är så mycket mer än ett kortspel och du får också spela ett antal givar tillsammans med andra.

Du kan komma själv, du behöver inte ha med dig en partner, men om du känner några som du tror också vill lära sig bridge så är de hjärtligt välkomna. Du/ni behöver inte vara medlemmar på Bro-Bålsta golfklubb, vi kan spela tillsammans ändå 

Representanter från Bro-Bålsta GK Bridge sektion inleder med en kort information och därefter är det dags att utöva bridgespel i praktiken.

Vi gör en liten paus för fika och informerar om kommande grundkurser

Måndagen 4 september kl 17.30 i Bro-Bålsta Golfklubbs klubbhus

Välkommen! 

Om du är intresserad anmäl dig till.

Martina Thornton 
070-818 33 54
martina.thornton@telia.com

Peter Lindskog
076-113 06 73
petlin02@hotmail.com

Spela Bridge på Bro-Bålsta golfklubb.

Bridgeverksamheten på golfklubben som startade hösten 2021 fortsätter och är nu inne på tredje året. Vi bedriver i huvudsak utbildningar i början av terminen och avslutar säsongen med ett antal tävlingstillfällen där vi även bjuder in angränsande klubbar att delta.

Utbildningen är mycket uppskattad och det är ett trevligt sätt att umgås och diskutera utmaningarna och vunna erfarenheter.

En av de stora fördelarna med bridge är att åldern inte har någon betydelse. Ung som gammal har lika stor glädje av spelet och möts på lika villkor.

En stor undersökning har visat att bridge håller dig vital längre upp i åldrarna, så det är aldrig för sent att börja!

Hur går själva spelet till?

Bridge är ett kortspel för fyra personer. Spelarna som sitter mitt emot varandra bildar par och spelar tillsammans. Bridge spelas med en helt vanlig kortlek där alla 52 korten delas ut och varje spelare således får 13 kort. Det betyder att det finns totalt 13 stick att vinna för paren.

Varje spel (kallas giv) består av två moment. Det första momentet är att man har en budgivning där varje spelare i tur och ordning konkurrerar om att försöka bjuda högst. Den som bjuder högst vinner budgivningen och detta ligger då till grund för det andra momentet själva spelet. Vanliga andra spel som liknar bridge i det här med att ha en budgivning är 4-mans whist och plump. I båda dessa spel kontrakterar man sig för ett spel innan man spelar och ser hur det lyckades.

Spelet går alltså ut på att, tillsammans med sin partner, ta det antal stick som man tidigare kontrakterat sig för. Om man inte ”vann” budgivningen spelar man försvar och då försöker man givetvis se till att den andra sidan misslyckas med sin uppgift. Flera varianter finns här i spelet där man ges bonuspoäng om man bjuder visst högt, det finns zoner som ger mera poäng och riskerar större utbetalningar om man misslyckas och motståndarna kan ”dubbla” kontraktet för att få mer poäng när de tror den andra sidan kommer att misslyckas.