Tävlingsprogram 2021

För säsongen 2021 planeras att följande tävlingar ska genomföras. Tävlingarnas datum kommer att anslås så småningom. För mer information, mejla hickory.bbgk@telia.com.

Stig-Helmer Competition: Lasse Åberg har instiftat denna greensometävling i hickorygolf som spelades första gången år 2014. Tävlingen spelas över 18 hål, 9 hål på 9-hålsbanan + 9 hål på 18-hålsbanan. Hcp-gräns är högst 24.

Bro-Bålsta Hickory Open: Denna slagspelstävling i hickorygolf grundad 2007 spelas över 18 hål på stora banan i två klasser. 1: Öppen tävling med hickoryhcp. Herr-och damklass. Scratchpris utdelas. Inskription i vandringspris för vinnare av nettoklassen. 2: Klubbmästerskap i hickorygolf för medlemmar i Bro-Bålsta GK. Hcp-gräns är högst 24.

Scandinavian Classic Golf Open Championship: Tävlingen spelades för första gången 2020 och värnar om det växande intresset för Persimmon & Blades. Med andra ord, golf med stålskaftade bladklubbor och träklubbor med klubbhuvuden av persimmon eller laminat från perioden 1950-tal till 1980-tal.

Anders Jansons Minne: Sedan 2003 spelas varje höst en traditionsfylld match i hickorygolf under vänskapliga former mellan medlemmar i Bro-Bålsta Golfklubb och Svenska Golfhistoriska Sällskapet. Matchen är uppkallad efter framlidne Anders Janson som under många år var chefredaktör på tidningen Svensk Golf.

Mashiecupen: Mashiecupen, som har spelats sedan 2008, är en matchtävling i hickorygolf på niohålsbanan, eller som den i hickorysammanhang även benämns hickorybanan. Tävlingsformen är matchspel enligt Sunningdale Rules som innebär att inga handicapslag ges annat än i det fall då en spelare ligger under med minst två hål.