Plus55 klubbresor

Årets klubbresa med Plus 55

Årets resa äger rum söndag-måndag 6-7 september med spel på Lindesbergs GK. Information om resan och hur du anmäler dig kommer att sättas upp på vår anslagstavla.

Orresta GK 2-3 september 2018

35 glada OMare spelade Rumble i strålande sol på Orresta GK den 2 september. Vinnare var lag Eija Arveteg, Berit Hjerling och Sven Kajsten (+ Nisse för att det skulle bli en fyrboll).

Innan middagen hade vi den traditionella vinprovningen under ledning av Waldemar som åter gjorde sitt bästa för att vi skulle lära oss att tolka sinnenas signaler. Därefter åt vi en mycket smakrik 3-rätters middag innan prisutdelningen.

Dag 2 spelade vi ytterligare en runda innan hemfärd och vardagligt slit.

2019 års resa går till Strand Golf Resort, belägen vid Mälarens södra strand mellan Strängnäs och Eskilstuna.

Hagge GK 3-4 september 2017

Tidigt på söndagsmorgonen for vi till Hagge GK i det vackra Bergslagen. Golfbanan ligger mycket naturskönt vid sjön Haggen. Sju fyrmannalag spelade sedvanlig Rumble. Banan bjöd på en del svårigheter i form av doglegs, vatten och dolda, små och sluttande greener. Flera hål spelades nära sjön.

Bosse, Waldemar, Birgitta, Christer

Bosse, Waldemar, Birgitta, Christer

Calle, Eva, Ove H, Berit

Calle, Eva, Ove H, Berit

Lennart, Astrid, Christina, Peter

Lennart, Astrid, Christina, Peter

Lilian, Harriet, Sten, Tommy

Lilian, Harriet, Sten, Tommy

Bengt, Ruth, Ove L, Ebba

Bengt, Ruth, Ove L, Ebba

Björne, Eija, Barbro, Gunnar

Björne, Eija, Barbro, Gunnar

Robert, Monica D, Göran, Monica S

Robert, Monica D, Göran, Monica S

Vinnande laget

Vinnande laget

Efter tävlingen bar det av till Wanbo herrgård, Smedjebacken, för middag och övernattning. En historisk plats också den vackert belägen vid sjön Barken. Herrgården är byggd på resterna av en 1300-talsbyggnad och rymmer både likkällare med spöken och minnen från kulturpersonligheter som varit där som gäster, till exempel Vilhelm Moberg.

Innan middagen fick vi alla vara med om en instruktiv vinprovning ledd av den mycket kunnige munskänken Waldemar. Tre olika röda viner provades och vi fick lära oss om grunderna när det gäller vinprovning - titta, lukta och smaka.

Efter den goda trerättersmiddagen startade prisutdelningen. Vinnande lag blev Monica Spendilow, Monica Darland, Robert Åhlström och Göran Broman. Det vinnande laget fick gå först fram till det, som vanligt, dignande prisbordet.

Efter att alla fått välja pris i tur och ordning genomfördes också lottdragning av de gåvor som skänkts av de generösa sponsorerna Bro-Bålsta GK, Jiva Golf (Shop och Golf Academy) samt Wanbo herrgård.

Under kvällen sjöng Björne några gospelsånger till eget gitarrackompanjemang. Ett mycket trevligt och stämningsfullt inslag.

Måndag förmiddag fanns det möjlighet att spela ytterligare en runda på Hagge GK. Tyvärr gjorde det dåliga vädret med en hel del regn att många avstod.

Förutom till sponsorerna vill vi alla rikta ett stort tack till arrangörerna Monica Spendilow, Eija Arveteg, Waldemar Sandberg och Ove Lådö för en mycket lyckad klubbresa. Och nästa års klubbresa för old members kommer att anordnas av det vinnande laget.

Text: Ruth Davidsson
Foto: Margreth Eriksson

Hemliga resan 4 – 5 september 2016

Vinnarlaget med Eija, Ove, Monica och Waldemar

Vinnarlaget med Eija, Ove, Monica och Waldemar

Så var det återigen dags för vår hemliga resa. I år gick färden i strålande solsken norrut till Knivsta, närmare bestämt till Vassunda golfbana, som bildades 1989. Golfbanan är anlagd på Smedby Gård två mil söder om Uppsala och fem mil norr om Stockholm.

Trettio spelsugna Old members delades upp i åtta lag för att spela Rumble. För de som inte spelat här tidigare blev nog banan en utmaning med sina mycket smala fairways. Det gällde att slå rakt och inte hamna i tjockt gräs. Vissa greener prövade också tålamodet hos en del.

Bo, Olle, Ruth och Berit

Bo, Olle, Ruth och Berit

Efter en härlig golfdag bar det av till Noors slott. Slottet byggdes år 1696 av greve Gyldenstolpe som var Karl XII:s privatlärare. Man vet säkert att Karl XII har besökt slottet. Nobelpristagaren och författaren Verner von Heidenstam bodde på slottet år 1898 när han skrev Karolinerna. Verner von Heidenstam berättar hur han en natt, när han satt och skrev, fick besök av just Karl XII. Något kungligt spöke visade sig lyckligtvis inte för någon av oss.

En härlig trerättersmiddag med bland annat pilgrimsmusslor och hjortfilé serverades på kvällen i den vackra matsalen. Sedan blev det prisutdelning.

Bengt, Birgitta, Anders och Margreth

Bengt, Birgitta, Anders och Margreth

Vinnande lag med 80 poäng blev lag Eija: Eija Arveteg, Monica Spendilow, Ove Lådö och Waldemar Sandberg som fick välja först från det dignande prisbordet.

Efter att alla fått välja priser i tur och ordning genomfördes också lottdragning av de gåvor som skänkts av de generösa sponsorerna: Bro-Bålsta GK, Bro-Bålsta Shop och Golf Academy, Noors slott och Vassunda GK. 

Förutom till sponsorerna vill vi alla rikta ett stort tack till arrangörerna Harriet Rudblom, Monica Spendilow och Laila Gyllefors (som tyvärr inte kunde vara med) för ett mycket trevligt arrangemang och för tidigare års engagemang med att ordna den hemliga resan.

Nästa års hemliga resa kommer att ordnas av Eija, Monica, Ove och Waldemar i det vinnande laget.

Text: Ruth Davidsson
Foto: Björne Davidsson

Noors slott

Noors slott

Hemliga resan 6-7 september 2015

Old Members Hemliga resa den 6 – 7 september gick i år till Nyköpings Golfklubb. De flesta fick köra i hällande regn dit, men väl framme vid golfbanan var det uppehåll.

30 tävlande, uppdelade på 6 st. fyrmannalag och 2 st. tremannalag, startade 10.30 på Västra banan som är en blandning av parkbana och öppen landskapsbana. Spelformen var Rumble.

De som startade tidigt hade det lättare än de med sen start. Allteftersom timmarna gick ökade nämligen blåsten och det började regna. Så de som kom in sist var ganska blöta och frusna. Desto härligare var det då att fara till den vackert belägna Stiftsgården Stjärnholm som är ett riktigt slott från 1700-talet. Redan på 1600-talet fanns det ett stort gods på platsen, men det brann ned, och ersattes med den nuvarande stenbyggnaden. Sveriges första statsminister Louis de Geer har bland andra vuxit upp på slottet. Nuvarande ägare är Strängnäs stift. Slottet är mycket vackert inrett och gästrummen var rymliga och bekväma.

Innan middagen berättade stiftsgårdschef Mikael Hirsch entusiastiskt om slottet och verksamheten.

Den härliga middagen bestod av tre rätter: Skagenröra på Stjärnholmslimpa, ryggbiff eller torskrygg och som avslutning en härlig chokladmousse med björnbär.

Ett dignande prisbord och ett bord med gåvor som skänkts av generösa sponsorer väntade sedan.

Tävlingen vanns av lag Berit: Berit Hjerling, Tommy Arveteg och Björne Davidsson med 76 poäng.

Genom lottdragning fördelades det som skänkts av sponsorerna.

Vi vill alla rikta ett stort tack till arrangörerna Harriet Rudblom, Laila Gyllefors och Monica Spendilow för ett mycket trevligt arrangemang. Till allas stora glädje lovade också de tre arrangörerna att ansvara även för 2016 års hemliga resa.

Ett stort tack också till de generösa sponsorerna Bro-Bålsta GK, Åmans Kök & Bar, Bro-Bålsta GK Shop och Golf Academy, Stiftsgården Stjärnholm och Nyköpings GK.

Klicka på bilden för större bild och bildtext.

Text: Ruth Davidsson
Foto: Björne Davidsson