Senaste nytt

Höstmötet 6 oktober – anmälan via Min Golf

Säsongen börjar lida mot sitt slut och inför höstmötet den 6 oktober vill vi gärna veta hur många som kommer. Höstmötet äger rum i konferensrummet, plan 2 och börjar kl 14.

Du anmäler dig till höstmötet via Min Golf under rubriken ”Plus55 Höstmöte” och klickar samtidigt i om du vill äta lunch kl 13 innan höstmötet. Antalet deltagare är begränsat till 50 personer så det är först till kvarn som gäller.

Motioner till Plus55s höstmöte

Har du ett bra förslag som du vill att vi tar upp på höstmötet? Skriv en motion och skicka in den till vår mejllåda plus55@bbgk.se senast 29 september.

Lag Öst vann årets Cool Cup

I Plus55s Cool Cup tävlar medlemmar som bor på ena eller andra sidan av Stäketbron mot varandra. De som bör på Stockholmssidan tillhör lag Öst och de på andra sidan lag Väst.

Tävlingen är uppdelad i tre delar och varje boll har två spelare från Öst och två från Väst. Första sex hålen spelas bästboll och det lag i bollen som har flest vunna hål får 2 poäng. Nästa sex hål spelar man foursome och det lag i bollen som vunnit flest hål får 2 poäng. Sista sex hålen spelar man två individuella matcher där de två spelare som vunnit flest hål får 2 poäng vardera. Totalt spelar men alltså om 8 poäng i varje boll.

Första bollen var en damboll och lag Öst sopade banan med 7 poäng mot 1 för lag Väst. Lag Östs ledning med 6 poäng ökade så småningom med boll nr 3 och 4 till 10 poäng innan lag Väst började ta tillbaka initiativet. När boll nr 8 kommit in var Östs ledning reducerad till 2 poäng och det var med stort intresse som alla väntade på att får höra resultatet från den 9e och sista bollen. Den bollen bestod av två damer från lag Väst och en mix från lag Öst som ökade på resultatet för lag Öst som slutade med 10 poängs övervikt.

Grattis lag Öst!  Nu står det 1-1 i vunna matcher för de två år vi hittills arrangerat Cool Cup. Vi ser fram emot nya dueller kommande år.

Plus55-kommitténs utmaning 14 september

Dagen då vi fick testa ett annorlunda arrangemang på 18-hålsbanan. På hälften av hålen fanns utmaningar som normalt inte finns där. Utmaningarna bestod bland annat i att

  • välja rätt klubba utan att kunna mäta avståndet till hål
  • slå från annorlunda tee-positioner
  • komma närmast en linje som man bara såg en del av från tee
  • slå ut från ett lutande plan
  • slå från en bunker
  • putta mot hål omgärdat av ribbor

Men det var också utmaningar där man kunde få extra poäng. Den som spelade via en bunker fick en bonuspoäng på det hålet. Även om hål 14 spelades från orange tee mot greenen på hål 15 räknades hålet som en par 5:a. Stor chans att göra ett bra resultat.

Damklassen vanns av Agneta Vasberg med 46 poäng följd av Marianne Vardam med 44 poäng och Gunnela Blomkvist 41 poäng. I herrklassen vann Robert Åhlström med 43 poäng före Gunnar Malmström och Sten Drakenberg båda med 43 poäng.

Tidigare nyhetsbrev

Du vet väl att våra tidigare nyhetsbrev finns på inloggningssidan för medlemmar. Där finns, förutom våra nyhetsbrev, även klubbens och damkommitténs nyhetsbrev. Klicka på hemsidans knapp ”Logga in för medlemmar” och ange ditt Golf-ID och samma lösenord som när du loggar in på Min Golf så hittar du undersidan ”Arkiv för nyhetsbrev” med listan över utskickade nyhetsbrev.