Senaste nytt

Plus55-tävlingarna i april

För de tävlingar som arrangeras av Plus55 gäller de rutiner som klubbchefen informerade om i sitt nyhetsbrev den 23 mars. Klicka här för att läsa nyheten.

Våra tävlingar i april kommer att vara avgiftsfria och inga placeringspoäng delas ut. För tävlingarna på 9-hålsbanan, som spelas parallellt med 18-hålsbanans tävlingar, sker ingen lottning. Ni får istället ”para ihop er” på egen hand och starta i den ordning ni kommer till start.

Här följer ett sammandrag av de nyheter vi hade tänkt informera om på vårt vårmöte.

Martins matpaket ”All inclusive”

När du anmäler dig till våra tävlingar kan du samtidigt beställa Martins matpaket ”All inclusive”. Matpaketet består av frukostbuffé innan start, kaffe och bulle vid kiosken och sopplunch efter spelad rond. Pris 105 kronor (kan inte betalas med Bunkerkortet).

Nyheter i tävlingsprogrammet

Puttes Pokal
För att få bättre kontinuitet i tävlingen spelas de två deltävlingarna veckorna efter varandra. Den andra deltävlingen spelas med ledarbollar i respektive klass.

COOL Cup
Upplägget är inspirerat av Ryder Cup och vi delas upp beroende på var vi bor i ”Öst mot Väst”. Tävlingen spelas över 18 hål med sex hål bästboll – sex hål singel – sex hål foursome.

Matchspelet
Flyttat till sista måndagen i månaden.

Matchcuperna
Anmälningslistorna finns på vår anslagstavla. Tävlingsavgiften 40 kronor/person betalas i receptionen innan första matchen.

Running Eclectic
Anmälningslistan finns på vår anslagstavla. Tävlingsavgiften 50 kronor betalar du i receptionen innan du registrerar den första ronden.

Flytande gräns mellan A- och B-klasserna för Order of Merit
Order of Merit är gemensam för båda klasserna och fördelningen av placeringspoäng bör vara så rättvis som möjligt (förra årets hcp-gräns 18,0 ledde till 1/3 A-klass och 2/3 B-klass). I år görs det en jämn fördelning mellan klasserna redan vid lottningen av varje tävling. Det betyder att du kan spela en tävling i B-klassen och nästa tävling i A-klassen.

Hcp-justering
De nya hcp-reglerna innebär att hcp-justeringen sker dagen efter spelad tävling.

Söker du en spelkompis?

Vill du hitta en golfkompis att spela med utanför tävlingsprogrammet? Gå in på Facebook-gruppen ”Hitta en spelkompis – BBGK Plus55”.

Vår klubbresa 6-7 september till Lindesbergs GK

Söndag 6 september börjar med tävling, första start kl 12 och trerättersmiddag på kvällen. Pris: 1 295 kronor/person (enkelrumstillägg 300 kronor) för del i dubbelrum, greenfee, 3-rättersmiddag och frukost.

Vill du spela även på måndagen? Första start kl 10 och greenfee 300 kronor.

Anmälningslista sätts upp på vår anslagstavla. Det går också bra att mejla anmälan till Harriet Rudblom via harriet@rudblom.se med uppgift om Golf-ID, namn, enkel- eller dubbelrum samt eventuella kostönskemål.

Årets tävlingsprogram

Vilka tävlingar blir det i år? Klicka på pdf:en och börja redan nu fundera över vilka tävlingar du vill delta i. På sidan Tävlingsverksamheten med underflikar finns information om vad som gäller för de olika tävlingsformerna, hur och när du anmäler dig m m.

Som tidigare gäller att du som har lägst hcp i bollen (eller annan om ni kommer överens om det) ansvarar för att bollen har ”rätt tid, rätt speed och rätt spelfrid”. Det innebär att den spelare som är klar

  • slår ut från tee
  • slår fram sin boll på fairway oavsett avstånd och turordning (under förutsättning att medspelarna är medvetna om detta)
  • puttar oavsett avstånd och turordning och gärna med flaggan i (under förutsättning att medspelarna är medvetna om det).

Nu har vi bytt namn till Plus 55

För att motverka att man felaktigt tolkar kommitténs namn till något annat än att vi riktar oss till klubbens medlemmar som är 55 år eller äldre beslutade vi på vårt höstmöte den 9 oktober att ändra namnet till Plus 55.