Senaste nytt

Höstmöte 7 oktober

Onsdag den 7 oktober kl 13 är det dags för vårt höstmöte och på grund av Covid19 är antalet deltagare begränsat till 25 personer och endast en deltagare per familj.

Du hittar mötet i Min Golf och anmäler dig där som till en vanlig tävling och det är anmälningsordning som gäller. Blir det ett större antal överanmälningar kan vi ordna ett extra informationsmöte på förmiddagen.

Årets tävlingar startade inte förrän den 7 juli, med halverade intäkter som följd, och kommittén har därför bestämt att lunchen i samband med höstmötet betalas av var och en.

Avslutningstävlingen är inställd. Vill du spela innan höstmötet bokar du starttid som vanligt i Min Golf.

Byte av tävlingsdag, från 22 till 24 september

Bro-Bålsta GK är värd för Skol-SM som går av stapeln 22-23 september. Det medför att vår tävling den veckan flyttats till torsdagen 24 september.

Klubbresan till Lindesbergs GK

I år gick den traditionella Plus55-resan till Lindesbergs Golfklubb som varmt välkomnade oss med trevlig bana, mysigt boende och vänlig personal.

Som vanligt spelade vi Rumble i valstakt och som vanligt i skiftande väder - sol, regn, lite åska och till och med hagel. Eftersom vi var 31 glada spelare var vi tvungna att ha med den fiktive spelaren Nisse. I det segrande laget spelade Marianne Vardam, Sten Drakenberg ,Waldemar Sandberg och Nisse men Nisse bidrog tydligen inte så mycket. Laget blir nästa års arrangörer.

Vid middagen hölls prisutdelning. Alla hade bidragit, så alla fick pris. Agneta Vasberg hade ordnat ett uppskattat musikquiz med anknytning till golf. Med i gänget fanns också ett födelsedagsbarn som vi firade med sång, hurrarop och en liten present.

På måndagen var det några som på nytt tog sig an banan och naturligtvis i strålande solsken.

Vi i Plus55 vill framföra ett stort tack till Anna i shopen och Martin i restaurangen för de generösa sponsorpriserna.

1 800 kr till Barncancerfonden från Cool Cup

Några av deltagarna i vinnande Lag Väst

Några av deltagarna i vinnande Lag Väst

Bästboll, foursome och singlar
Cool Cup, en tävling mellan två lag, Öst och Väst, inspirerat av Ryder Cup men bara över 18 hål. 4-bollarna med två spelare från varje lag inledde med att spela matcher i bästboll. Den första lagpoängen tog det lag som vann flest hål (1 till 6) i bästboll-matcherna.

Den andra lagpoängen avgjordes i foursome-matcher över hålen 7-12 och slutligen spelades singelmatcher över de sex sista hålen.

Solen sken hela dagen och deltagarna fick extra energitillskott vid hål 7 och 13 samtidigt med en påminnelse om att det där blev en övergång till annan spelform.

Slutresultatet för varje boll tillika med det sammanlagda resultatet för lagen kunde tävlingsledningen visa upp på ett gammalt hederligt blädderblock.

Lag Väst, de som bor väster om Stäketsundet, vann med siffrorna 29½ mot Lag Östs 18½.

Lag Väst skänkte överskottet från tävlingen till Barncancerfonden efter segern i den första upplagen av Cool Cup. Deltagarna uppskattade tävlingen som kanske ingår även i nästa års tävlingsutbud.

Lagkaptenerna
Ove och Calle

Nyheter vid tävling

Kort- eller swishbetalning vid tävlingsanmälan
Nu har vi ändrat i Min Golf så att du i fortsättningen kan välja att betala med kort eller swisha samtidigt som du anmäler dig till en tävling som alternativ till att betala avgiften hos receptionen. På tävlingsdagen behöver du bara hämta ut ditt scorekort.

Val av tee obligatoriskt för damer
Med orange tee är det obligatoriskt även för alla damer att välja tee vid anmälan till tävling. Så länge inte startlistan är publicerad kan du logga in på Min Golf och ändra val av tee.

Resultatredovisning
Varje spelare, eller lag, ska muntligen redovisa resultatet hål för hål för personalen i receptionen. Markören ska med bibehållet avstånd vara med och verifiera resultatet. 

Tävlingsprogrammet

Puttes Pokal 18 - 25 augusti
För att få bättre kontinuitet i tävlingen spelas de två deltävlingarna veckorna efter varandra. Den andra deltävlingen spelas med ledarbollar i respektive klass.

COOL Cup 1 september
Tävlingen är inspirerad av Ryder Cup och spelas med lagmatcher över 3 x 6 hål. Lagen är Öst mot Väst och tillhörigheten baseras på boendeadress och gränsen går ungefär vid Stäket-bron. Vi uppskattar om Öst klär sig i rött och Väst i blått. Mer information kommer i god tid innan tävlingen.

Matchspelet
Flyttat till sista måndagen i månaden.

Flytande gräns mellan A- och B-klasserna för Order of Merit
Order of Merit är gemensam för båda klasserna och fördelningen av placeringspoäng bör vara så rättvis som möjlig (förra årets hcp-gräns 18,0 ledde till 1/3 A-klass och 2/3 B-klass). I år görs det en jämn fördelning mellan klasserna redan vid lottningen av varje tävling. Det betyder att du kan spela en tävling i B-klassen och nästa tävling i A-klassen.

Facebook-gruppen ”Hitta en spelkompis – BBGK Plus55"

Om du inte har någon att spela med så löser det sig med ett inlägg på Facebook. Många har ännu inte gått med i vår Facebook-grupp så sprid information om tisdagsspelet så att vi når fler.