Senaste nytt

7 juli kan vi pegga upp för årets första tävling

Äntligen är det dags för oss att återgå till mer normala rutiner. Svenska Golfförbundet har beslutat att vi från och med 1 juli kan arrangera och delta i tävlingar på alla nivåer.

Årets tävlingsprogram för Plus55 är nu klart och har publicerats här på vår hemsida. Vi har gjort en del justeringar i tävlingsprogrammet för att bland annat ge plats för Puttes Pokal som skulle ha spelats i månadsskiftet maj/juni. Däremot utgår matchcuperna och running eclectic i år.

Veckan som kommer blir vi klara med tävlingsadministrationen och då är det också fritt fram för att börja anmäla dig till tävlingarna i Min Golf.

Under juni fortsätter vi med sällskapsspel på tisdagarna med bokning via mejl till plus55@bbgk.se. Det är många som vill spela då så vi har utökat de blockade tiderna till kl 8-10.

Tävlingsprogrammet

Puttes Pokal 18 - 25 augusti
För att få bättre kontinuitet i tävlingen spelas de två deltävlingarna veckorna efter varandra. Den andra deltävlingen spelas med ledarbollar i respektive klass.

COOL Cup 1 september
Upplägget är inspirerat av Ryder Cup och vi delas upp beroende på var vi bor i ”Öst mot Väst”. Tävlingen spelas över 18 hål med sex hål foursome, sex hål bästboll och sex hål singel.

Matchspelet
Flyttat till sista måndagen i månaden.

Flytande gräns mellan A- och B-klasserna för Order of Merit
Order of Merit är gemensam för båda klasserna och fördelningen av placeringspoäng bör vara så rättvis som möjlig (förra årets hcp-gräns 18,0 ledde till 1/3 A-klass och 2/3 B-klass). I år görs det en jämn fördelning mellan klasserna redan vid lottningen av varje tävling. Det betyder att du kan spela en tävling i B-klassen och nästa tävling i A-klassen.

Facebook-gruppen ”Hitta en spelkompis – BBGK Plus55"

Om du inte har någon att spela med så löser det sig med ett inlägg på Facebook. Många har ännu inte gått med i vår Facebook-grupp så sprid information om tisdagsspelet så att vi når fler.

Vår klubbresa 6-7 september till Lindesbergs GK

Söndag 6 september börjar med tävling, första start kl 12 och trerättersmiddag på kvällen. Pris: 1 295 kronor/person (enkelrumstillägg 300 kronor) för del i dubbelrum, greenfee, 3-rättersmiddag och frukost.

Vill du spela även på måndagen? Första start kl 10 och greenfee 300 kronor.

Anmälningslista sätts upp på vår anslagstavla. Det går också bra att mejla anmälan till Harriet Rudblom via harriet@rudblom.se med uppgift om Golf-ID, namn, enkel- eller dubbelrum samt eventuella kostönskemål.

Nu har vi bytt namn till Plus 55

För att motverka att man felaktigt tolkar kommitténs namn till något annat än att vi riktar oss till klubbens medlemmar som är 55 år eller äldre beslutade vi på vårt höstmöte den 9 oktober att ändra namnet till Plus 55.