Senaste nytt

Plus55-mästerskapet, Puttes Pokal, COOL Cup och Plus55-kommitténs utmaning

Nu har snart halva tävlingssäsongen gått och alla har vi positiva erfarenheter av de ronder vi spelat. De dåliga slagen har vi väl glömt. Men ser vi framåt så återstår en hel del spännande tävlingar på programmet. Ett axplock kan du läsa om här:

Plus55-mästerskapet 10 augusti
Mästerskapet är en hcp-tävling där damer och herrar tävlar om äran i varsin klass. 

Puttes Pokal 17 och 24 augusti
En traditionsbunden tävling där det sammanlagda resultatet av de två tävlingstillfällena leder till vinnare i tre klasser: Damer, Herrar A och Herrar B.

Förra året genomförde vi två förändringar som upplevdes mycket positiva. Vi lägger alltså de två tävlingsdagarna veckorna efter varandra som gör det lättare att kunna delta i båda tävlingarna. Dessutom har vi ledarbollar den andra dagen där de tre främsta i varje klass går i varsin ledarboll vilket ökar spänningen inför avslutet. 

COOL Cup 31 augusti
Spelades för första gången i fjol. Deltagarna delas upp i Lag Öst och Lag Väst baserat på boendeort. Gränsen går vid Stäketbron men vissa justeringar kan förekomma för att få jämnt antal spelare i varje lag. Varje boll har två spelare från varje lag.

Åter är det äran som lagen spelar om eftersom vi bestämt att överskottet från tävlingen går till Barncancerfonden.

Tävlingen är uppdelad i tre sektioner:
Hål 1-6     Bästboll (poäng) inom laget.
Hål  7-12  Foursomematch med en boll per lag.
Hål 13-18 Singelmatcher där motståndarna lottas av tävlingsledningen innan start.

Plus55-kommitténs utmaning 14 september
Här kommer vi i kommittén att överraska med utmaningar på ett antal hål som kanske inte spelas som vi är vana vid. Detaljerna om hur och var dessa utmaningar är arrangerade får du veta vid start. Gott humör och öppet sinne är en fördel för alla.

Internationella Seniorkampen 21 juni – 21 augusti

Upplands-Bro kommun har en stor satsning på att få personer 65+ att öka sin fysiska aktivitet och därför håller de nu för tredje året i rad den Internationella Seniorkampen. Lag från både Sverige och övriga Europa deltar i en utmaning om att samla så många fysiskt aktiva minuter som möjligt under perioden 21 juni – 21 augusti.

Kommunens hälsopedagog Charlotta Eriksson:
- Golf ger många aktiva minuter per runda och jag tror att det skulle passa er alldeles ypperligt att delta. Det är kort framförhållning men jag hoppas att ni vill vara med i Seniorkampen.

Vår kommittéordförande Ove Lådö:
- Klart att vi antar utmaningen! Kampen spelas i lag om minst tre personer och ni anmäler er på Upplands-Bro kommuns hemsida. Du kan också läsa mer om Seniorkampen i bifogad pdf. Klicka här för att anmäla laget på kommunens hemsida.

Tävlingsprogram

Vi följer i stort det tävlingsprogram vi presenterade i februari. 

För att få en chans att spela Irish greensome, som är en mycket uppskattad tävlingsform, flyttar vi den till 27 juli och Rumble i valstakt utgår därmed.

Kommitténs utmaning flyttas till 14 september och ersätter ”Norsk” poängbogey. Vad utmaningen innebär meddelas senare.

En tävlingsklass
En nyhet är att vi bara har en tävlingsklass enligt beslut på förra årets höstmöte men kompenserar detta med att dela ut dubbelt så många placeringspoäng. För Puttes Pokal och Plus55-mästerskapet gäller däremot traditionell klassindelning och poängfördelning som tidigare.

9-hålsbanan
Här spelar vi i stort sett samma tävlingsformer som på 18-hålsbanan.

Matchspel
Spelas som planerat sista måndagen i månaden med första tävling den 28 juni. Anmälan görs som vanligt i Min Golf.

Matchcuper
Det finns listor på anslagstavlan för anmälan till cuperna. Sista dag för anmälan är 15 juni. Tänk på att betala tävlingsavgiften i receptionen senast den 15 juni för att din anmälan ska vara giltig.

Running Eclectic
Det finns lista på anslagstavlan för anmälan till Running Eclectic. Du betalar tävlingsavgiften i receptionen och det måste du ha gjort innan första resultatregistreringen.

Resultaten du registrerar ska vara från hcp-grundande tävlingar som Plus55 anordnar och du mejlar resultaten till oss via plus55@bbgk.se .  Ange erhållna poäng och på vilket hål. Ett tips är att första gången registrera resultatet för samtliga hål för att därefter registrera förbättringar per hål varefter de inträffar.

I år går Plus55-resan till Högbo GK

Kryssa redan nu i 29-30 augusti i almanackan för Plus 55-resan. Då beger vi oss norrut till Sandviken och Högbo GK, en 27-hålsanläggning som är en kombinerad skogs- och parkbana. Flera hål utmanas av Jädraån –ja, den heter faktiskt så.

Vi kommer att bo på Högbo Brukshotell som har både pool och relaxavdelning. Hotellets Spa har varit stängt på grund av Corona men vi hoppas att det öppnar i år.

Högbo Bruk har anor från 1500-talet. På bruksområdet, som är ett populärt utflyktsmål, finns bland annat smed, glasblåsare och gårdsbutik. Det finns fina löp-, gå- och cykelvägar i olika längd. Ekolyxvarumärket Björk och Berries har sin butik på området. Det finns alltså en hel del att göra om någon som inte spelar golf vill hänga med.

Mer information om vår resa kommer en bit in på det nya året då även anmälningslistan kommer att sättas upp på anslagstavlan.

Högbo GK 
Högbo Brukshotell
Butiker och hantverk                                                                                                      

Varmt välkommen att följa med på Plus 55-resan till Högbo 29-30 augusti!

Marianne, Sten, Waldemar och Lena

Tidigare nyhetsbrev

Du vet väl att våra tidigare nyhetsbrev finns på inloggningssidan för medlemmar. Där finns, förutom våra nyhetsbrev, även klubbens och damkommitténs nyhetsbrev. Klicka på hemsidans knapp ”Logga in för medlemmar” och ange ditt Golf-ID och samma lösenord som när du loggar in på Min Golf så hittar du undersidan ”Arkiv för nyhetsbrev” med listan över utskickade nyhetsbrev.