Senaste nytt

Vårmötet inställt

I år startar säsongen utan det sedvanliga vårmötet på grund av pandemin och sena vaccinationer. Information om tävlingsprogram och nyheter för året som vi normalt ger er vid vårmötet kommer istället här på hemsidan och i våra nyhetsbrev. Har du frågor eller funderingar kring tävlingsverksamheten eller vår verksamhet i allmänhet? Mejla gärna till plus55@bbgk.se.

Årets tävlingar finns under knappen Tävlingsverksamheten. Du anmäler dig till tävlingarna via Min Golf senast kl 23 torsdag veckan innan tävling. Klicka här för att se våra tävlingar.

Vid eventuellt tävlingsförbud
Om Svenska Golfförbundet utfärdar tävlingsförbud i början av säsongen kommer vi att arrangera sällskapsspel på tisdagarna som vi gjorde i början av förra årets säsong. Vi återkommer med mer information när vi vet vad som kommer att gälla.

En tävlingsklass
En nyhet är att vi bara har en tävlingsklass enligt beslut på förra årets höstmöte men kompenserar detta med att dela ut dubbelt så många placeringspoäng. För Puttes Pokal och Plus55-mästerskapet gäller däremot traditionell klassindelning och poängfördelning som tidigare.

Tävlingsledarinformation
Om du som tävlingsledare/starter har fått förhinder till aktuell tävling ansvarar du själv för att hitta någon att byta med och därefter meddela Robert eller Bosse om ändringen.

Matchspel
Veronica och Olle Lindroth håller som tidigare i matchspelet sista måndagen i månaden.

Matchcuper
Veronica Lindroth och Waldemar Sandberg har hand om matchcuperna. Anmälningslista kommer att sättas upp på vår anslagstavla. Sista anmälningsdag för matchcuperna är 9 maj.

Running Eclectic
Agneta Wasberg tar över administrationen av Running Eclectic. För denna tävling anmäler du dig i receptionen.

Ett tips som gör tävlingen mer intressant är att registrera alla hål redan första gången och sen registrera förbättrade resultat vartefter de inträffar. Använd mejladressen plus55@bbgk.se för att rapportera in resultaten och uppge vilken dag det gäller samt erhållen poäng på respektive hål. Vi kontrollerar sedan att de uppgifter du lämnat i mejlet överensstämmer med det som är registrerat i Min Golf.

9-hålsbanan
Liisa och Ronny Tollestam sköter om spelet på 9-hålsbanan i år också. Tävlingsprogrammet är en spegling av tävlingsprogrammet för 18-hålsbanan. Ingen föranmälan behövs utan det är samling senast kl 8.40 vid första tee för lottning. Tänk då på att hålla avstånd för att undvika smitta.

Tidigare nyhetsbrev

Du vet väl att våra tidigare nyhetsbrev finns på inloggningssidan för medlemmar. Där finns, förutom våra nyhetsbrev, även klubbens och damkommitténs nyhetsbrev. Klicka på hemsidans knapp ”Logga in för medlemmar” och ange ditt Golf-ID och samma lösenord som när du loggar in på Min Golf så hittar du undersidan ”Arkiv för nyhetsbrev” med listan över utskickade nyhetsbrev.

I år går Plus55-resan till Högbo GK

2020 är över och nu blickar vi framåt mot årets säsong. Kryssa redan nu i 29-30 augusti i almanackan för Plus 55-resan. Då beger vi oss norrut till Sandviken och Högbo GK, en 27-hålsanläggning som är en kombinerad skogs- och parkbana. Flera hål utmanas av Jädraån –ja, den heter faktiskt så.

Vi kommer att bo på Högbo Brukshotell som har både pool och relaxavdelning. Hotellets Spa har varit stängt på grund av Corona men vi hoppas att det öppnar i år.

Högbo Bruk har anor från 1500-talet. På bruksområdet, som är ett populärt utflyktsmål, finns bland annat smed, glasblåsare och gårdsbutik. Det finns fina löp-, gå- och cykelvägar i olika längd. Ekolyxvarumärket Björk och Berries har sin butik på området. Det finns alltså en hel del att göra om någon som inte spelar golf vill hänga med.

Mer information om vår resa kommer en bit in på det nya året då även anmälningslistan kommer att sättas upp på anslagstavlan.

Högbo GK 
Högbo Brukshotell
Butiker och hantverk                                                                                                      

Varmt välkommen att följa med på Plus 55-resan till Högbo 29-30 augusti!

Marianne, Sten, Waldemar och Lena